Otvoritvena konferenca programa Erasmus+

Programi Evropske komisije na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa, kot so Vseživljenjsko učenje, Mladi v akciji in drugi mednarodni programi, se z letom 2013 iztekajo. Predlagan je bil nov program imenovan Erasmus+, ki naj bi nadomestil prej omenjene in bi se pričel s 1. januarjem 2014. Ob začetku programa bo 24. 1. 2014 potekala konferenca na Brdu pri Kranju.

Program Erasmus+ bo podpiral aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnje izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Omogoča nadaljevanje aktivnosti, ki so od 2007 do 2013 potekale v okviru programov Vseživljenjsko učenje in Mladi za Evropo ter drugih. Razpoložljiv proračun za programsko obdobje 2014 do 2020 je 14.7 mrd EUR in je manjši le od proračuna za program Obzorje 2020.

Otvoritveno konferenco programa Erasmus+, ki bo v petek, 24. januarja 2014 v kongresnem centru Brdo pri Kranju, Organizira Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja vljudno vabi na otvoritveno konferenco v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Uradom RS za mladino. 

Slovenske strokovnjake, ravnatelje, učitelje, predavatelje, mednarodne koordinatorje, mentorje, mladinske delavce in druge, ki delujejo na področjih izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa, bodo na konferenci nagovorili: minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, direktorica CMEPIUS dr. Alenka Flander, predstavnica EK ga. Klavdija Černilogar in direktor Zavoda MOVIT Janez Škulj. V drugem delu konference bo predstavljen program Erasmus+ za posamezne ciljne skupine. 

Vabilo
Program
Prijava

VIR: Cmepius

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.