S korporativnimi prostovoljci postavili igrala za otroke

V petek, 4. oktobra je potekala korporativna prostovoljska akcija, ki so se je udeležili zaposleni Studia Moderna ter priskočili na pomoč Društvu za življenje z naravo Plamenica pri postavitvi igral za otroke. Društvo je navdušeno nad prejeto pomočjo, zaposleni pa nad opravljenim delom. 

V Studiu Moderna so s prostovoljstvom v podjetju začeli v letu 2011. Vsako leto imajo v podjetju aktivnih več kot 70 prostovoljcev, pozitiven zgled in dobro počutje pa vedno pritegneta še več novih prostovoljcev. Letos so tako njihovi prostovoljci v sklopu akcije uredili igrišče in prebarvali igrala v Vrtcu Ciciban enota Lenka, postavljali otroška igrala Društvu za življenje z naravo Plamenica in računalniško opismenjevali azilante, da bodo tako imeli več možnosti za kasnejše iskanje zaposlitev.Kot pravi Živa Vadnov iz Studia Moderna je prostovoljstvo postalo pomemben del njihove družbene odgovornosti. S tem raste tudi kultura podjetja, ki krepi vrednote kot so solidarnost, sočutje in humanost ter utrjuje občutek lastne vrednosti in osebnega zadovoljstva. Korporativno prostovoljstvo je zagotovo ena izmed aktivnosti pri kateri se zaposleni lahko bolje spoznajo, krepijo kolegialne odnose in izboljšajo sodelovanje v timu – v službi in izven nje. Hkrati pa pomagamo drugim in s tem prispevamo k razvoju skupnosti.Lonja Prešeren iz Društva za življenje z naravo Plamenica je povedala, da so presrečni, da je bil odziv na akcijo tako hiter in učinkovit ter da so s prejeto pomočjo zaposlenih Studia Moderna v delu in materialu napravili resnično velik in odločujoč korak pri doseganju društvenih ciljev. Med njimi je tudi zagotavljanje novih delovnih mest in pomoč skupnosti! Za to se iskreno zahvaljujejo njihovim angažiranim sodelavcem: Živi, Ireni in Suzani za barvanje igralnih miz in stolčkov ter moškemu delu ekipe Tomažu in Gašperju za pomoč pri postavitvi vrtnih igral. Hkrati vse morebitne zainteresirane vabijo k aktivnemu udejstvovanju! Vsakršna pomoč društvu v obliki idej, dela ali materiala je vedno dobrodošla.

Akcija promocije korporativnega prostovoljstva med podjetji in nevladnimi organizacijami poteka v sodelovanju 11 regijskih stičišč in mreže za prostovoljstvo. Stičišča zbiramo predloge akcij med nevladnimi organizacijami, Slovenska filantropija pa je prevzela animacijo med podjetji. S korporativnim prostovoljstvom želimo povezati nevladne organizacije in gospodarstvo ter spodbujati prostovoljstvo.
  • Na spletni strani Moja družba so tako na enem mestu zbrane aktualne korporativne akcije, ki se jih podjetja lahko udeležijo. 
Več informacij: Klara Kržišnik, 040 365 850, klara@srce-me-povezuje.si

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.