Državljanski dialog o prihodnosti EU s podpredsednico Evropske komisije

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji ob evropskem letu državljanov 2013 vabi na Državljanski dialog o prihodnosti Evropske unije s podpredsednico Evropske komisije Viviane Reding, ki bo potekal v ponedeljek, 16. 9. 2013, ob 14.30 v Kongresnem centru v Trstu (Molo Bersaglieri 3). Prijave sprejemajo do 25. 8. 2013.

Podpredsednica Evropske komisije Viviane Reding bo na voljo za vaša vprašanja, mnenja in razmišljanja o Evropski
uniji, evropskem državljanstvu ter ukrepih in reformah, ki so potrebni za izboljšanje vsakdana Evropejk in Evropejcev.

Državljanski dialog v Trstu je eden izmed dogodkov v okviru evropskega leta državljanov 2013. Tovrstni dialogi potekajo po evropskih mestih že od jeseni 2012 in jih bo skupaj 42. Dialogi - ljubljanski s komisarjem Janezom Potočnikom je potekal na Dan Evrope - so priložnost, da voditeljem na evropski, nacionalni in regionalni ravni neposredno sporočite, kakšno Evropo si želite. Na ta način boste aktivno sooblikovali skupno evropsko prihodnost. Dialog s komisarko Viviane Reding v Trstu bo hkrati prva vseevropska razprava, na katerem bodo sodelovali državljani Italije, Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Zagotovljeno bo simultano tolmačenje v slovenščino.

Za udeležence dialoga Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizira brezplačni avtobusni prevoz in sicer iz Ljubljane in Kopra. 

Svojo udeležbo na dialogu in mesto na avtobusu si lahko zagotovite s predhodno prijavo na elektronskem naslovu COMM-REP-LJU@ec.europa.eu najkasneje do 25. 8. 2013 oz. do zapolnitve prostih mest. 

Več informacij o dogodku dobite na spletni strani: 
http://ec.europa.eu/debate-future-europe/citizens-dialogues/italy/trieste/index_en.htm

VIR: EZD

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.