Na Festivalu prostovoljstva v Ljubljani se bo predstavilo več kot 60 organizacij

Slovenska filantropija bo osrednjo prireditev Festivala organizirala v četrtek, 23. maja 2013 v Ljubljani. Letošnji festival bo potekal pod sloganom Prostovoljci – nosilci sprememb, v zahvalo vsem prostovoljcem za njihov trud. Poleg predstavitev na stojnicah bo za vse prostovoljce in obiskovalce koncert glasbenih skupin Yan Baray, Sixtynine, Sausages in Hamo & Tribute 2 Love.

Festival je čas praznovanja in povezovanja ter priložnost za spodbujanje ljudi k prostovoljstvu. Je pa tudi čas, ko se izpostavi številne posameznike, ki s svojim časom in dobro voljo prinašajo pozitivne spremembe v življenja drugih in širše lokalne skupnosti. 

V dopoldanskem času bo potekala okrogla miza z zanimivimi govorci, kjer se bo iskalo odgovore na vprašanja: Kaj bi bilo drugače, če prostovoljci ne bi delovali? Katere spremembe želimo doseči s prostovoljstvom v prihodnosti?

Popoldan bo namenjen predstavitvi prostovoljskih organizacij na stojnicah s spremljajočim animacijskim programom. Letos je potek predstavitev na stojnicah nadgrajen z dodatnimi aktivnostmi. Predstavitve bodo potekale znotraj vsebinskih sklopov:
  • Medgeneracijsko sodelovanje in šole
  • Zdravje, rekreacija in šport
  • Medkulturni dialog in turizem
  • Humanitarne organizacije in sociala
  • Mladinske organizacije
  • Mednarodno in razvojno sodelovanje.
Po predstavitvah bo za vse prostovoljce in obiskovalce koncert, ki se bo zaključil ob 19. uri.

Ob 18. uri Slovenska filantropija tudi vabi vse predstavnike soustvarjalcev letošnjega in preteklih festivalov na sprejem s pogostitvijo. Na dogodku bo podeljena Nagrada Živka Pregla, ki jo podeljujeta Slovenska filantropija in Mirovni inštitut.

VIR: Slovenska filantropija

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.