EU Si ti. Tudi o socialnem podjetništvu.

Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji, Urad Vlade RS za komuniciranje in Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vas vabijo na javni posvet v okviru projekta EU dogodki po Sloveniji z naslovom EU Si ti. Tudi o socialnem podjetništvu. Posvet bo potekal v Ljubljani, 29. marca, od 10. ure naprej, v City hotelu Ljubljana.

Socialno podjetništvo je področje, ki v slovenskem prostoru predstavlja napredek in priložnost za različne ciljne skupine. Krepi solidarnost v družbi in daje priložnost tistim, ki želijo v lokalnem okolju ustvarjati dodano vrednost. Gre za več kot zaposlovanje ranljivih ciljnih skupin in v določenem okolju predstavlja strateško in razvojno vlogo. Nudi ogromno priložnosti vsem s svežimi in inovativnimi idejami, s katerimi ustvarjajo nova delovna mesta, vlagajo v tehnološki razvoj podjetja in napredek družbe.

Na drugem javnem posvetu o aktualnih evropskih vsebinah v evropskem letu državljanov bomo spregovorili o viziji in prihodnosti socialnega podjetništva ter kam želimo priti na tem področju v slovenskem in evropskem prostoru. Posvet je organiziran z namenom čim večjega vključevanja državljanov in državljank k razpravi na podlagi teoretskih izhodišč in praks.

V prvem delu bodo predstavniki ministrstev spregovorili o pripravah razvojnih programov in kakšne možnosti razvoja in podpore socialnemu podjetništvu se obetajo v okviru Evropskega socialnega sklada v obdobju 2014 – 2020. V drugem delu se bomo osredotočili na prakse s področja socialnega podjetništva, kjer bosta sodelovala Matevž Slokar, idejni vodja projekta S Project in Marinka Vovk iz Centra ponovne uporabe. Pogled na socialno podjetništvo bosta skozi razpravo prikazala tudi Goran Forbicci, direktor Centra nevladnih organizacij Slovenije in Tadej Slapnik, generalni sekretar Foruma socialnega podjetništva.

Strokovnjaki z različnih področij in z različnimi izkušnjami, tako iz civilnodružbenega, kot tudi ministrskega in podjetniškega področja, bodo skupaj z vami pisali vizijo razvoja socialnega podjetništva v Sloveniji. Pridružite se nam!

Udeležba na posvetu je brezplačna, vendar vas prosimo, da do 27. 3. 2013 potrdite udeležbo s prijavo preko obrazca (spodaj) ali na elektronski naslov prijave@mreza-mama.si z zadevo: PRIJAVA - Socialno podjetništvo.

VIR: Slovenski forum socialnega podjetništva

 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.