Občina Dobrova - Polhov Gradec dobro sodeluje z društvi

Predstavnice Stičišča NVO osrednje Slovenije smo v začetku oktobra obiskale Občino Dobrova – Polhov Gradec. Predstavnicam Občine smo predstavile naše delovanje in naše aktivnosti, ki so v dobrobit drugim društvom na območju Osrednjeslovenske regije. 

Na srečanju je tekla razprava o stanju in delovanju društev v Občini Dobrova - Polhov Gradec.  V občini deluje 69 društev, manj kot polovica pa se jih prijavlja na občinske razpise. Komunikacija med društvi in Občino dobro poteka, saj se vsako leto na kulturno - športnem forumu srečajo predstavniki društev in občinska uprava. S strani Občine smo dobili informacije, kaj bi društva potrebovala oz. katera področja bi jih zanimala.

V okviru Stičišča nudimo različne oblike brezplačne podpore društvom v obliki usposabljanj, svetovanj in mentorstva.  Delavnice ki jih izvajamo so namenjene usposabljanju članov društev na različnih področjih (računovodstvo, spletna promocija,  odnosi z mediji, organizacija prireditev in dogodkov, pridobivanje sponzorjev in donatorjev…) ki lahko pripomorejo k bolj uspešnem delovanju društev. Obenem nudimo osebno mentorstvo in svetovanje na področju prava, razpisov in računovodstva.

V želji da čim bolj približamo naše storitve  društvom v občini in da jim pomagamo pri njihovem delovanju smo se z predstavnicami Občine dogovorili da bomo organizirali tovrstne delavnice tudi pri njih. 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.