Festival prostovoljstva povezuje in opogumlja

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, vabi k soustvarjanju 13. Festivala prostovoljstva, ki bo letos potekal med 12. in 19. majem.
V Evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti želimo tudi v okviru festivala spodbujati aktivnost in povezovanje, zatorej bo letošnji festival potekal pod sloganom NIKOLI PRE(malo)STARI – ZA PROSTOVOLJSTVO.

Festival je čas za praznovanje in povezovanje, je pa tudi priložnost, ki spodbuja sokrajane in someščane k prostovoljstvu in nas na drugi strani opogumlja, da so med nami številni posamezniki, ki so svoj čas pripravljeni nameniti kot prostovoljci za dobro drugega.

Festival bomo otvorili s piknikom za prostovoljce. V soboto, 12. maja, vabljeni v Maribor na sproščeno druženje, ki bo potekalo pod okriljem Evropske prestolnice kulture.

Slovenska filantropija bo osrednjo prireditev Festivala organizirala v Ljubljani, in bo potekala v sredo, 16. maja 2012, od 14. do 19. ure na Prešernovem trgu. V dopoldanskem času vas vabimo, da se udeležite okrogle mize, na kateri bomo skupaj z uglednimi gosti govorili o vzgibih za prostovoljstvo v vseh življenjskih obdobjih ali posveta z nevladnimi organizacijami o dodatnih spremembah slovenske zakonodaje, ki bi spodbudila razvoj prostovoljstva. Popoldan bo namenjen predstavitvi prostovoljskih organizacij na stojnicah s spremljajočim animacijskim programom. Festival predvideva tudi široko in pestro dogajanje po različnih krajih Slovenije, kjer se že veselimo vašega sodelovanja.

K aktivnemu sodelovanju na osrednji prireditvi vabimo vse prostovoljske organizacije. Tam lahko s predstavitvijo na stojnici, z delavnicami ob stojnicah, s posamezno glasbeno ali plesno točko na osrednjem odru soustvarjate festival.

Hkrati vas pozivamo, da se v svojem kraju povežete z drugimi prostovoljskimi organizacijami, šolami in knjižnicami ter združite dobro prostovoljsko energijo v lokalen dogodek s predstavitvijo organizacij na glavnem trgu ali ulici, pa tudi z organizacijo okrogle mize, posveta ali delavnic na temo prostovoljstva. Mariborčani se bodo tako predstavili mimoidočim v torek, 15. maja 2012.

Festival prostovoljstva je odlična priložnost za predstavitev vaše organizacije in vašega poslanstva in je lahko prijazno povabilo vsem mimoidočim, da se vam pridružijo.

Skupaj bomo ozaveščali o doprinosu prostovoljskih aktivnosti k dobrobiti družbe in skupaj dvigovali vrednost prostovoljstva.

Pridružite se nam ali pa postanite pobudnik Festivala v vašem kraju.

 

PRIJAVE:
Tukaj najdete prijavnico na osrednjo prireditev in prijavo vašega dogodka na festival.
Izpolnjeno prijavnico pošljete najkasneje do petka, 4.  5. 2012, na naslov: info@filantropija.org.
Prijavnica skupaj s podrobnimi informacijami o Pikniku prostovoljcev sledi.

 
NADALJNE PRIPRAVE:

Slovenska filantropija bo skrbela za medijsko promocijo Festivala.

Veseli bomo vseh idej, kot tudi vseh vprašanj, ki nam jih lahko posredujete na:
- Slovenska filantropija, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana,
- tel. 01 232 11 80  ali nam pišite na info@filantropija.org.

 
Informacije o Festivalu bodo objavljene tudi na www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/festival-prostovoljstva.

 

V pričakovanju uspešnega sodelovanja vas lepo pozdravljamo,

                                              

Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije

 

 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.