Odvili so se drugi Dnevi usposabljanj za NVO 2012

V okviru Stičišča NVO osrednje Slovenije so se tokrat že drugo leto odvili Dnevi usposabljanj za NVO 2012. S tem nadaljujemo dobro prakso izobraževalnega vikenda za predstavnike društev, zasebnih zavodov in ustanov iz osrednje Slovenije. Ti lahko na enem mestu pridobijo in osvežijo ključna znanja za razvoj in delovanje svoje nevladne organizacije. 

Tokrat so se Dnevi usposabljanj za NVO 2012 odvijali med 30. marcem in 1. aprilom 2012 v Termah Snovik. Tudi letos je bil dogodek financiran s sredstvi Evropskega socialnega sklada in slovenskega proračuna ter tako za udeležence brezplačen. Vsak dan je bil tematsko obarvan z aktualnimi temami za nevldne organizacije.
 
V želji po večji promociji in prepoznavnosti nevladnega sektorja smo prvi dan namenili promociji organizacij na spletu, spodbujanju komuniciranja z mediji ter vzpostavljanju in graditvi dobrih odnosov z novinarji. Z Zakonm o socialnem podjetništvu, ki je stopil v veljavo z letošnjim letom, so se odprle nove priložnosti tudi za NVO. Predvsem pa so se pojavila različna vprašanja na to temo: kako ustanoviti socialno podjetje, kako ga fiancirati, imamo pravo idejo, kako jo preverimo ipd. Zato smo en dan delavnic namenili prav temu, saj je lahko socialno podjetništvo priložnost za NVO pri odgovoru na aktualne družbene izzive. Na koncu smo vedno aktualno temo pridobivanja sredstev predstavili v sklopu delavnic pridobivanja sponzorjev in donatorjev, spoznavanju primernih razpisov za nevladne organizacije in učinkovitih prijav nanje.
 
Vsem udeležencem Dnevov usposabljanj za NVO 2012 se zahvaljujemo za udeležbo in upamo, da bodo pridobljeno znanje lahko koristno uporabili pri svojem delu v nevladnih organizacijah.

|< <<  1 2  >> >|
Copyright © 2009 - 2019, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.