Simbioz@ - še zadnji dnevi za prijavo!

Izkoristite še zadnje dneve za prijavo in se v vlogi mladih prostovoljcev preizkusite kot učitelji starejše generacije, saj je akcija Simbioz@ vse bližje.

Preko spletne strani projekta www.simbioza.eu/sodelujem.html, se lahko prijavite še ta teden. Simbioz@ e-pismena Slovenija je prvi vseslovenski prostovoljski projekt, ki bo povezal dve generaciji. Namen projekta je preko medgeneracijskega sodelovanja dvigniti računalniško pismenost starejših. V tednu od 17. do 21. oktobra 2011 bodo mladi prostovoljci predstavnike generacije svojih dedkov in babic navdušili za rabo računalnika. Izobraževanja bodo potekala po knjižnicah, šolah in domovih za starejše po vsej Sloveniji.  

Projekt je namenjen tako mladim kot starejšim. Mladi bodo kot prostovoljci v vlogi izvajalcev izobraževanj pomagali starejšim - udeležencem izobraževanj - da se bodo naučili računalniških in internetnih znanj.

Izobraževanja bodo potekala v tednu med 17. in 21. oktobrom 2011, in sicer od ponedeljka do petka dvakrat dnevno. Dopoldanska izobraževanja bodo potekala med 9. in 11. uro, popoldanska pa med 16. in 18. uro. Izobraževanja bodo potekala v t. i. Simbioz@-učilnicah, in sicer po slovenskih občinah in povsod, kjer bo omogočen dostop do računalnikov. Večji del izobraževanj bo potekal v lokalnih knjižnicah in šolah, pa tudi na nekaterih zasebnih ustanovah ali podjetjih – skratka povsod, kjer bo omogočen dostop do računalnikov.

Izobraževanja bodo povsem BREZPLAČNA.

Več o projektu preberite na spletni strani SIMBIOZ@ www.simbioza.eu.
VIR: Regionalno stičišče BIT Planota

 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.