Konferenca za vzpostavitev partnerskih povezav med slovenskimi in romunskimi mesti

Vas zanima mednarodno sodelovanje z Romunijo? Želite spoznati nove ljudi in navezati stike za sodelovanje? Potrebujete mednarodne partnerje za svoj projekt »pobratenih mest«? Konferenca za vzpostavljanje partnerstev vam bo ponudila vso podporo pri iskanju primernega partnerja v Romuniji in spoznavanju možnosti za financiranje projektov pobratenih mest. Na konferenci boste imeli možnost predstaviti svojo občino in področje za sodelovanje, spoznali druge potencialne partnerje za sodelovanje ter imeli priložnost, da osebno navežete stik z njimi. Konferenca bo organizirana v sklopu 3-dnevnega potovanja v Romunijo od 2. oktobra do 4.oktobra 2011.  

Namen konference:

  • da slovenske in romunske občine navežejo stike in vzpostavijo medkulturni dialog
  • razprava o potencialnem sodelovanju v obliki pobratenih mest
  • predstavitev programa Evropa za državljane, ki nudi možnosti sofinancirana projektov pobratenih mest
Zagotovljeno bo prevajanje v slovenščino.

Udeleženci:
Na konferenci pričakujemo približno 20 udeležencev iz Slovenije in Romunije. Namenjena je predstavnikom občin, ki se ukvarjajo z mednarodnim sodelovanjem ali nevladnih in drugih organizacij iz Slovenije in Romunije, ki želijo na tem področju vzpostaviti stike.

Organizator:
Potovanje in konferenco organizira Društvo za razvoj in varovanje Geossa v okviru projekta Twinfos in je sofinanciran s strani Evropske komisije. Stroške udeležbe na konferenci (prevoz, nastanitve z zajtrkom in pogostitev na konferenci) krije organizator.

Prijava:
Zaradi omejenega števila mest je prijava na konferenco obvezna. Izpolnjen prijavni obrazec mora biti posredovan po e-pošti na naslov barbara@drustvo-geoss.si do 20. septembra 2011. Med prispelimi prijavami bomo izbrali 10 slovenskih udeležencev, ki se bodo udeležili 3 - dnevnega potovanja s konferenco v Romuniji. O rezultatih izbora bodo prijavljeni obveščeni 23. septembra. Podrobnejše informacije o programu in poti bodo izbrani udeleženci prejeli naknadno. Kontakt:
Za vse nadaljnje informacije smo vam na voljo na barbara@drustvo-geoss.si ali po telefonu 059 927 619.
 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.