12 zajtrkov za novinarje

5. maja je hkrati potekalo 12 druženj med nevladnimi organizacijami in novinarji po vsej Sloveniji, ki so potekala v organizaciji regionalnih stičišč in CNVOS-a. Stičišče NVO osrednje Slovenije je gostilo novinarje in nevladnike v Ljubljani.

Z akcijo želimo novinarje in nevladne organizacije spodbuditi k osebnim stikom ter novinarjem omogočiti, da v praksi spoznajo, kako poteka delo v NVO, s katerimi težavami se srečujejo in kako jih rešujejo. Nevladne organizacije bodo povabile novinarje, da en dan preživijo z njimi. Ne kot novinarji, ampak kot pravi nevladniki, ki se bodo vključili v delo posamezne NVO. Novinarji bodo o preživetem dnevu v NVO pripravili prispevek in sodelovali v glasovanju za najboljši (najbolj poveden) prispevek.

Akcija bo potekala od februarja do septembra 2011. Na koncu maja bo potekal teden NVO novinarjev, teden, v katerem se bodo novinarji prelevili v nevladnike. Čez poletje in septembra bo potekalo glasovanje o prispevkih, vsi skupaj pa se bomo srečali na nacionalnem zaključnem dogodku, kjer bo CNVOS razglasil zmagovalca glasovanja.

Vabilu za sodelovanje so se odzvale naslednje NVO iz Osrednjeslovenske regije:
  • Zavod Rakmo, Ljubljana
  • Modelarski klub Vrhnika
  • Društvo Šola zdravja, Domžale
  • Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote
  • ZOTKS
  • Inštitut OS, Ljubljana
Od akcije Vsak dan novinar - en dan nevladnik si obetamo tesnejše stike med novinarji in NVO ter nabor novinarjev s katerimi bi lahko sodelovale NVO in tako odprle vrata medijem.

POVEZAVE DO SORODNIH VSEBIN:

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.