Novinarski zajtrk

Vabimo vas na novinarski zajtrk, ki bo v četrtek, 5. maja 2010, ob 10.00, v prostorih Hostla Celica, Metelkova 8, Ljubljana. Predstavili vam bomo akcijo VSAK DAN NOVINAR - EN DAN NEVLADNIK, s katero želimo novinarje in nevladne organizacije spodbuditi k osebnim stikom ter novinarjem omogočiti, da v praksi spoznajo, kako poteka delo v NVO, s katerimi težavami se srečujejo in kako jih rešujejo. Nevladne organizacije bodo povabile novinarje, da en dan preživijo z njimi.

Sočasno bo v Sloveniji potekalo 12 novinarskih zajtrkov, na katerih bomo regionalna stičišča za nevladne organizacije v sodelovanju s Centrom nevladnih organizacij – CNVOS predstavila akcijo povezovanja novinarjev in nevladnih organizacij.

Regionalna stičišča in Center nevladnih organizacije Slovenije CNVOS v okviru pobude MOJA DRUŽBA (www.mojadruzba.si) še naprej delujejo za krepitev nevladnih organizacij. Če je bila lanska kampanja namenjena sodelovanju med nevladnimi organizacijami in občinami, se letos osredotočamo na sodelovanje z mediji.

Z akcijo želimo novinarje in nevladne organizacije spodbuditi k osebnim stikom ter novinarjem omogočiti, da v praksi spoznajo, kako poteka delo v NVO, s katerimi težavami se srečujejo in kako jih rešujejo. Nevladne organizacije bodo povabile novinarje, da en dan preživijo z njimi. Ne kot novinarji, ampak kot pravi nevladniki, ki se bodo vključili v delo posamezne NVO.

Več o akciji vam bodo na novinarski konferenci predstavili sogovorniki:
- Tina Divjak, CNVOS
- Tjaša Bajc, Stičišče NVO osrednje Slovenije

In predstavniki nevladnih organizacij:
- Inštitut OS, Ljubljana
- Zavod Rakmo, Ljubljana
- Modelarski klub Vrhnika
- Društvo Šola zdravja, Domžale
- Zveza paraplegikov Slovenije
- Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Druženja bodo potekala še v naslednjih krajih: Jesenice, Martjanci, Brežice, Kranj, Lokve (pri Novi Gorici), Novo mesto, Koper, Maribor, Zagorje, Postojna, Ravne na Koroškem.

Vljudno vas prosimo za potrditev udeležbe na elektronski naslov tjasa@srce-me-povezuje.si

Vljudno vabljeni v našo družbo.


 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.