Druga Eko konferenca

Udeležence druge Eko konference, ki jo Društvo Planet Zemlja 21. in 22. aprila ob Svetovnem dnevu Zemlje pripravlja v sodelovanju z Agencijo Republike Slovenije za okolje (ARSO) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo nagovorila tudi evropska komisarka za podnebne ukrepe Connie Hedegaard in s svojim sporočilom tako pospremila uradni začetek dvodnevne konference.

V sklopu konference bo potekal tudi zaključek tradicionalne akcije »Zemljo so nam posodili otroci«, ki jo bo obiskal predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk, ki je že četrto leto zapored častni pokrovitelj dogodka. Zbrane bo nagovoril tudi minister za okolje in prostor, dr. Roko Žarnić,

Dvodnevna konferenca bo povezala predavanja številnih priznanih strokovnjakov. Svoje poglede na spremembe v okolju bodo tako podali prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj z Biotehniške fakultete, prof. dr. Žiga Turk s Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, prof. dr. Bogomir Kovač z Ekonomske fakultete, strokovnjakinja za energetsko učinkovitost pri Institutu Jožef Stefan mag. Andreja Urbančič, direktor Urada za jedrsko varnost dr. Andrej Stritar, prof. dr. Peter Novak dekan Visoke šole za tehnologijo in sisteme in drugi ugledni gostje.

Prvi dan konference se bo zaključil z začetkom natečaja »Planetu Zemlja prijazna občina 2011«, na katerem se bo predstavila občina »Radol'ca, pristno sladka«.

Udeležba na konferenci je brezplačna, zaželena pa je predhodna prijava na uradni spletni strani www.eko-konferenca.org. Tam je na voljo tudi več informacij o programu konference in novostih, ki jih sicer redno objavljamo tudi na strani Eko konference na Facebooku.

Prijazno vabljeni!
Društvo Planet Zemlja

Vabilo

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.