Festival NVO - praznik društev v srcu

Vabimo vas k sodelovanju na Festivalu nevladnih organizacij (društev, zasebnih zavodov in ustanov), ki bo potekal 7. in 8. maja 2010. Ponujamo vam brezplačno stojnico za predstavitev vašega društva, brezplačni prireditveni prostor za predstavitev vaših aktivnosti na odru, prostor v naravi za delavnice in brezplačno uporabo dvorane. Ob predstavitvah dejavnosti za obiskovalce (pričakujemo jih preko 1.000) pa bo potekala tudi vrsta predstavitev dobrih praks in praktičnih vsebin v dvorani namenjenih lažjemu delu v društvih. Zato računajte na to, da se boste tudi sami udeležili delavnic in posvetov na festivalu, uživali v kulturno zabavnem programu ter si ogledali lepote Vač in Slivne na brezplačnih vodenjih po območju. Prijave zbiramo do 5. aprila 2010.

Na festivalu se bomo družili člani društev, ki želimo naše dejavnosti predstaviti obiskovalcem, privabiti nove uporabnike, razširiti članstvo, navezati stike, izmenjati izkušnje, se udeležiti okroglih miz, posvetov, delavnic in preživeti lep dan v naravi.

Na festivalu bomo opozorili tudi na skupno kampanjo nevladnih organizacij za izboljšanje civilnega dialoga z lokalnimi skupnostmi. Predstavili bomo priročnik za sodelovanje med društvi in občinami ter sporazum s konkretnimi predlogi, ki naj bi jih kandidati za županske volitve vključili v svoje predvolilne obljube. Več nas bo, bolj bo močan naš enoten glas z zahtevami do poenotenja odnosa do društev s strani občin.

Festival bo potekal v srcu Slovenije, v geometričnem središču, na Slivni, kjer se na letni ravni odvijajo številne kulturne, zabavne, športne in državne prireditve. Društvo Geoss bo v okviru Stičišča NVO Srca Slovenije v sodelovanju z lokalnimi društvi in krajani Slivne in Vač poskrbel za tehnično, predvsem pa medijsko odmeven festival. Na festivalu pričakujemo 1.000 udeležencev, med drugim tudi okoliške župane, predstavnike nevladnih organizacij, medije …

Pridružite se nam na odru, stojnici, predstavitvenem prostoru ali pa izkoristite prostor za izvedbo predavanja, posveta ali druge aktivnosti v dvorani. Pri predstavitvah vam lahko tudi pomagamo z razmislekom, kako bi našli za vas najboljšo rešitev. Pri prijavah in razmišljanjih o predstavitvah vam bo pomagala sodelavka Klara Kržišnik, ki tudi sprejema prijave na klara@srce-me-povezuje.si ali 040 365 850 ali 059 927 619.

Pridružite se nam!

PRIJAVNI OBRAZEC

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.