Iskalnik po dogodkih

Vrsta prireditve
Kultura
Šport
Turizem
Izobraževanje
Drugo

Občina

Neznana Indija - Plemenski severovzhod

24. marec 2021, ob 18.00 uri
Kraj dogodka: Spletno predavanje

Neznana Indija - Plemenski severovzhod (skrajni severovzhodni del Indije, ki ga obišče le peščica tujcev)

Dežela, ki ponuja ogromno kontrastov in različnih obrazov.
Tokrat bomo potovali po skrajnem severovzhodnem delu dežele, ki je ujeta med Butanom, Tibetom, Burmo in Bangladešem. To je drugačna Indija, kot jo poznate do sedaj. V tem delu prevladujejo kristjani, baptisti in budisti.

Sprehodili se bomo skozi naravni most, ki so ga naredile drevesne korenine, obiskali zanimive markete, kjer na stojnicah prodajajo žabe, polže, pasje meso in še veliko drugih eksotičnih stvari. Tu je še drugi največji budistični samostan na svetu in spoznali življenje v mali plemenski vasici tik ob meji z Burmo. Najstarejši prebivalci te vasice so bili sloviti head hunters (lovci na glave). Nekateri med njimi se lahko pohvalijo s tattoji po celem obrazu. Spoznali bomo tudi pleme Apatani, kjer ženske nosijo velike zamaške v nosu. Tu je še safari v nacionalni park Kaziranga, kjer je dom enorogih nosorogov. To ni Indija, kot jo poznate, to je Severovzhodna Indija. Za nameček bomo pokukali še malo v “tapravo” Indijo in se ustavili v Kalkuti, Varanasiju in Agri.

Več pa na predavanju, ki traja 60-70 minut. 24.3.2021 ob 18.00.
Predava Zoran Furman.

Predavanje bo potekalo preko Zoom aplikacije. Prijave na drustvo.aia@gmail.com (z imenom in priimkom). Po prijavi pred dogodkom prejmete Zoom povezavo.Organizator: AIA - Mladinski center Mengeš

Povezava na domačo stran: www.srce-me-povezuje.si/drustvo-aia

Copyright © 2009 - 2021, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.