Iskalnik po dogodkih

Vrsta prireditve
Kultura
Šport
Turizem
Izobraževanje
Drugo

Občina

Delavnica ''Vključevanje prostovoljcev v NVO''!

17. april 2018, ob 17.00 uri
Kraj dogodka: prostori Mladinskega centra Trbovlje, Ulica 1. junija 18, Trbovlje

Na delavnici se boste lahko pobližje spoznali z načini vodenja prostovoljskih programov v nevladnih organizacijah, z oblikovanjem in vzdrževanjem redne baze prostovoljcev, ter vzpostavljanjem trajnega in kakovostnega odnosa s prostovoljci; pogovorili se bomo tudi o vključevanju prostovoljcev, ki so brezposelni ali prejemniki denarne socialne pomoči. Če se pri vašem delu srečujete z delom s prostovoljci in bi radi svoje aktivnosti še izboljšali in se kaj novega naučili, ali pa se s prostovoljskim delom še niste spoznali in si želite vključiti prostovoljce v vašo organizacijo v prihodnosti, je to idealna delavnica za vas! 

 

Vsebina delavnice:

Na delavnici bodo obravnavane predvsem naslednje teme:

 - Vodenje prostovoljskih skupin in skupinska dinamika.

 - Pridobivanje prostovoljcev, uvajanje prostovoljcev v organizacijo in vzpostavljanje baze prostovoljcev.

 - Vzpostavljanje kakovostnega in dobrega odnosa s prostovoljci, spremljanje in motiviranje prostovoljcev ter ohranjanje prostovoljske baze.

 - Medgeneracijsko prostovoljstvo.

 - Vključevanje socialno ogroženih, brezposelnih in prejemnikov denarne socialne pomoči v prostovoljsko organizacijo.

Izpostavljamo odprtost predavatelja na prilagajanje na konkretne težave organizacij, saj boste ob pričetku delavnice imeli možnost predstaviti svoje zadržke in težave, katerim bo skušal predavatelj ustrezno prilagoditi delavnico ali vam na vprašanja neposredno odgovoril.

Termin:

torek, 17.04.2018, od 17.00 do 20.00 v prostortih Mladinskega centra Trbovlje, Ulica 1. junija 18, Trbovlje.

Izvajalec:

Delavnico bo izvedel Primož Jamšek iz Slovenske filantropije, ki se že 25 let ukvarja z razvijanjem in splošnim vzpodbujanjem prostovoljstva po celi Sloveniji. Gre za vodilno nevladno organizacijo v Sloveniji s področja prostovoljstva, ki se aktivno angažira tako na lokalnih kot na državni in mednarodni ravni in katere izkušnje in dosežki govorijo sami zase. Filantropija si prav tako vztrajno prizadeva vzpostavljati in vzdrževati splošno medgeneracijsko sodelovanje, še posebej na področju prostovoljstva, obenem pa je tudi dosledna zagovornica socialno ogroženih in človekovih pravic. 

Prijava in dodatne informacije:

Delavnico organizira ZLHT - Regionalni center NVO. Udeležba na delavnici je brezplačna za vsa društva, zasebne zavode in ustanove iz zasavske regije. Prijave sprejemamo do zasedenosti mest. Prednost pri prijavi imajo člani Mreže NVO ZLHT. Prijavite se lahko na tej povezavi.

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na info@consulta.si.

Lepo vabljeni!

Copyright © 2009 - 2019, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.